Literaire brunch 2010

Het Oude Theehuys, Bakkum 21 maart 2010
Hoed en de Rand op een literaire brunch


Op zondag 21 maart 2010 sloot het duo Hoed en de Rand de Boekenweek af in Het Oude Theehuys. Het duo speelde tijdens een literaire brunch het gedichtenprogramma 'Jong, onstuimig en vrij', met gedichten en liedjes die met het thema van de Boekenweek, de jeugd, te maken hadden. De literaire brunchgasten werden in Het Oude Theehuys om 10 uur ontvangen met koffie of thee en een stukje taart. Daarna speelde Hoed en de Rand het eerste deel van het programma.

In dat eerste deel van hun programma begon het duo met een aantal eigen liedjes, waaronder 'Liedje voor Lies', met de beginregel 'Jong, onstuimig en vrij sta jij aan de deur van de maatschappij'. Het is een liedje dat Peter ooit schreef ter gelegenheid van het slagen van de dochter van zijn vriendin voor het eindexamen. Maar vooral zong het duo in dit eerste deel gedichten, van onder anderen Annie M. G. Schmidt en Lucebert. Ook in het tweede deel van het Boekenweekprogramma presenteerde Hoed en de Rand een mix van eigen liedjes en op muziek gezette gedichten.

Dichters die het duo ten gehore bracht, waren Hagar Peeters en Ingmar Heytze van de jongere generatie en A. Roland Holst als vertegenwoordiger van de wat oudere poëzie. In de pauze van het programma zorgden de medewerkers van Het Oude Theehuys voor vers klaargemaakte biologische broodjes en na het tweede deel voor de inmiddels fameuze huisgemaakte soep.

Deze literaire brunch vond plaats in Het Oude Theehuys (op het terrein van Dijk en Duin) in Bakkum op zondag 21 maart van 10.00 tot 12.00 uur. Lees hier een verslag.

nog enkele foto's van de literaire brunch: