Poëzieprogramma's
speciaal

Naast het algemene poëzieprogramma Zwervers en de poëzieprogramma's ter gelegenheid van de Boekenweek of Gedichtendag/Poëzieweek kan Hoed en de Rand een speciaal poëzieprogramma samenstellen. Voor speciale gelegenheden zoeken de heren van het duo passende gedichten en zetten die op muziek. Ze vullen de gedichten aan met eigen liedjes die ze soms ook speciaal voor de gelegenheid schrijven. Net als in de andere poëzieprogramma's vertellen de heren tussen het zingen door hoe ze tot hun keus gekomen zijn en wat ze van de gedichten vinden.

Zo speelde Hoed en de Rand een speciaal poëzieprogramma over Den Haag in een aantal Haagse bibliotheken. Daarbij zong het duo gedichten over Den Haag van onder andere (ex-)stadsdichter Daan de Ligt, naast gedichten van dichters die korte of langere tijd in Den Haag gewoond hebben. De titel van het programma luidt 'Den Haag poëtische stad'.

Ter gelegenheid van de campagne Nederland leest 2014, waarin het boek Een vlucht regenwulpen' centraal stond, maakte het duo het programma 'Hoed en de Rand leest natuurlijk'.